logo

•• Recepty na raňajkové nátierky ••
 

TVAROHOVÁ NÁTIERKA
Potrebujeme: tvaroh jemný alebo hrudkovitý, maslo, jarnú cibuľku alebo pažítku, soľ, korenie, zelenina (farebná paprika, paradajka, uhorka, hlávkový šalát)

Postup: Zmäknuté maslo vymiešame s tvarohom, pridáme nakrájanú jarnú cibuľku alebo pažítku, ochutíme soľou a korením. Pripravenú nátierku natrieme na pečivo a podávame s kúskami zeleniny

TUNIAKOVÁ NÁTIERKA
Potrebujeme: tuniaka v olivovom oleji, maslo, jarnú cibuľku alebo pažítku, soľ, korenie, kyslé uhorky

Postup: Zmäknuté maslo vymiešame s tuniakom, pridáme nakrájanú jarnú cibuľku alebo pažítku, ochutíme soľou a korením. Pripravenú nátierku natrieme na chlieb alebo pečivo a podávame s nakrájanou kyslou uhorkou.

MRKVOVÁ NÁTIERKA
Potrebujeme: mrkvu, maslo, med, smotanu, citrón, soľ

Postup: Zmäknuté maslo vymiešame do peny, pridáme lyžicu smotany a najemno nastrúhanú mrkvu, ochutíme medom, soľou a citrónom. Pripravenú nátierku natrieme na chlieb alebo pečivo.

NÁTIERKA S KURACÍM MäSOM
Potrebujeme: grilované kuracie mäso alebo uvarené v polievke, maslo, cibuľu, horčicu, soľ, korenie, kyslé uhorky alebo čerstvú zeleninu

Postup: Zmäknuté maslo vymiešame s nakrájaným kuracím mäsom, pridáme nakrájanú cibuľu, ochutíme horčicou, soľou a korením. Následne zmes vyšľaháme dohladka mixérom. Pripravenú nátierku natrieme na chlieb alebo pečivo a podávame s nakrájanou kyslou uhorkou alebo inou čerstvou zeleninou.

AVOKÁDOVÁ NÁTIERKA
Potrebujeme: zrelé avokádo, cibuľu, cesnak, citrón, soľ, korenie

Postup: Olúpané a nakrájané avokádo roztlačíme vidličkou, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, ochutíme citrónom, soľou a korením. Pripravenú nátierku natrieme na čerstvo upečenú hrianku.

SYROVO-BYLINKOVÁ NÁTIERKA
Potrebujeme: tavený roztierateľný syr, bylinky (pažítka, petržlen alebo čerstvý kôpor)

Postup: Tavený roztierateľný syr vymiešame s bylinkami podľa chuti. Pripravenú nátierku natrieme na chlieb alebo pečivo a podávame s kúskami čerstvej zeleniny.

FAZUĽOVÁ NÁTIERKA
Potrebujeme: uvarenú alebo sterilizovanú fazuľu, maslo, jarnú cibuľku alebo cibuľu, horčicu, soľ, korenie, kyslé uhorky

Postup: Zmäknuté maslo vymiešame s fazuľou dohladka, pridáme najemno nakrájanú jarnú cibuľku alebo cibuľu, ochutíme trochou horčice, soľou a korením. Pripravenú nátierku natrieme na tmavý chlieb alebo pečivo a podávame s nakrájanou kyslou uhorkou.

VAJÍČKOVÁ NÁTIERKA
Potrebujeme: natvrdo uvarené vajcia, maslo, jarnú cibuľku alebo cibuľu, horčicu, soľ, korenie, kyslú uhorku alebo čerstvú zeleninu

Postup: Zmäknuté maslo vymiešame s uverenými žĺtkami, pridáme najemno nakrájané uvarené bielka, najemno nakrájanú jarnú cibuľku alebo cibuľu, ochutíme trochou horčice, soľou a korením. Pripravenú nátierku natrieme na tmavý chlieb alebo pečivo a podávame s nakrájanou kyslou uhorkou alebo kúskami čerstvej zeleniny.

 

PRIHLÁSENIE
novinky
17.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, ďakujeme všetkým aktívnym školám za účasť a gratulujeme ví...
02.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, tešíme sa z množstva súťažných príspevkov, ktoré ste zaslali do akt...
28.10.2023
Ďakujeme za všetky aktivity, ktoré ste počas XI. ročníka Týždňa Hovorme o jedla spoločne na školách pripravili a z...
16.10.2023
Pár fotografií z dnešnej tlačovej besedy k zahájeniu XI. ročníka týždňa Hovorme o jedle, ktorá sa uskutočnila na ...